A la carte

Starters

Förrätter

Swedish cow mozarella with birch oil, wild garlic capers and fleur de sel salt
Svensk komozzarella, björkolja, ramlökskapris och fleur de sel salt

– 135 kr –

Deepfried crocketts on 48 month Prostinnan cheese. Served with lingonberry syrup
Friterade krocketter på 48 månaders Prostinnanost. Serveras med lingonsirap

– 155 kr –

Les escargots du chef gratinated with garlic butter and hazelnut
Köksmästarens sniglar gratinerade med vitlökssmör och hasselnötter

– 185 kr –

Moose carpaccio with a Västerbottens cheese cream, lingonberries, croutons, wild garlic berries, birchoil and cress
Älgcarpaccio med kräm på Västerbottensost, lingon, krutonger, ramslöksbär, björkolja och krasse

– 195 kr –

Classic starters

Klassiska förrätter

S O S ( smör ost sill )
Assortment of pickled herring served with Västerbottens chees and new potato

– 165 kr –

Classic Toast Skagen with handpealed shrimps in mayonnaise, horseradish,dill, lemon and bleak roe on toast
Toast Skagen med sikrom

– 185 kr –

Bleak roe from Bottenviken with butter fried toast of the house, sour cream, red onion and lemon
Löjrom från Bottenviken med husets smörstekta bröd, gräddfil, rödlök och citron

– 295 kr –

Main course

VARMRÄTTER

Smoked salmon with herbal cream and dill potatoes
Varmrökt lax med skärgårdscréme och dillkokt potatis

– 279 kr –

Pan-fried pike-perch from Hjälmaren with browned lemon butter, fennel cream, apple smoked trout roe, summer vegetables and new potatoes
Stekt Hjälmaregös med brynt citronsmör, fänkålskräm, äppelrökt forellrom, sommarprimörer och färskpotatis

– 385 kr –

Filet of Veal a´la Anna Lindberg with morel cream sauce & potato gratin
Kalvfilé Anna Lindberg, murkelsås och potatisgratäng

– 365 kr –

Fillet of reindeer with port wine sauce on juniper, variation on cabbage and a potato terrine with red onion marmelade
Renfilé med portvinsky på enbär, variation på kål och potatiskaka med rödlöksmarmelad

– 415 kr –

Veal patty á la Wallenberg with clarified butter, green peas, lingonberries and potato purée
Wallenbergare med skirat smör, gröna ärtor, lingon samt potatispuré

– 255 kr –

Fem Små Hus Veal meatballs served with cream sauce, lingonberries, picklad cucumber and potato purée
Fem Små Hus kalvköttbullar serverade med gräddsås, lingon, inlagd gurka och potatispuré

– 220 kr –

Blackened cabbage with foam on 48 month Pr ostinnan cheese, summer vegetables and fennel cream
Sotad spetskål med ostskum på 48 månaders Prostinnanost, sommarprimörer och fänkålskräm

– 265 kr –

DESSERT

EFTERRÄTTER

Valrhona chocolate mousse on lavender with wild b erry compote and almond flakes
Valrhonachokladmousse med lavendel, bärkompott och mandelflarn

– 175 kr –

Caramelized apple in cri spy puff pastry and Calvados creame
Karamelliserat äpple med krispig mördeg och Calvadoskräm

– 155 kr –

Marinated strawberries of the house with mazarin foundation and lightly whipped cream
Marinerade jordgubbar med mazarinbotten, vaniljglass och lättvispad grädde

– 175 kr –

Vanilla ice cream with varm cloudberries
Vaniljglass med varma hjortron

– 165 kr –

Three kinds of home made truffles
Tre sorters hemgjorda tryfflar

– 75 kr –

SWEDISH FARM CHEESES
Carefully selected Swedish farm cheeses, served with marmalade and seed crisp breadSvensk ostbricka
Noga utvalda svenska gårdsostar. Serveras med marmelad och fröknäcke– 185 kr –