[TS-VCSC-Google-Docs doc_key=”1L0ZDO_eH3OGw58TX2o-iXofXkZMaLy5qQLR7mwGVX-0″ doc_height=”3550″ doc_frame_type=”double” doc_frame_thick=”10″ doc_frame_color=”#b5ad82″ margin_top=”10″ margin_bottom=”10″ el_file=””]

________________________________________________

FÖRRÄTTER

Starters

Kalixlöjrom med gräddfil, rödlök, gräslök och smörstekt bröd
Vendace bleak roe from Kalix, with sour cream, red onion, chives and toast
– 245 kronor –

S.O.S
Sill, Ost och Strömming
Assortment of herring, Baltic herring, cheese
– 145 kronor –

Krämig hummersoppa med pilgrimsmussla
Creamy Lobster soup with scallops
– 155 kronor –

Sprödbakad citronmarinerad tofu med paprikasås
Lemon marinated fried tofu with paprika sauce
– 135 kronor –

Gravad lax med hovmästarsås
Marinated salmon with a sweet mustard sauce
– 160 kronor –

Sikaforstoast dekorerad med Kalixlöjrom
Toast with smoked reindeer and horseradish, decorated with vendace bleak roe from Kalix
-145 kronor-

Gravad älg med lingon och pepparrot
Marinated elk with lingonberries and horse radish
– 180 kronor-

Litet smörgåsbord:
Löjrom, sill, strömming, gravad lax, Västerbottensost, Sikaforsröra och gravad älg
Vendace roe, herring, Baltic herring, marinated salmon, Västerbotten cheese, smoked reindeer mix and marinated elk
– 295 kronor –

 

FISK

Fish

Halstrad fjällröding på norrländskt vis med gräslökssås och kokt potatis
Seared arctic char with a chive sauce and boiled potatoes
– 285 kronor –

Ångad Skreitorsk med skirat smör och en skaldjursragu
Steamed Skrei cod with melted butter and seafood
– 335 kronor –

Smörstekt kungsfiskfilet med rödlöksmarmelad och persiljerotstomp
Butter fried redfish with red onion marmalade and mashed parsley root
– 275 kronor –

 

VEGETARISKT

Vegetarian

 

Mandelris med rostad svamp från Hällestadsgård och svampsås
Almond rice with tofu, roasted mushrooms and a mushroom sauce
– 215 kronor –

 

KÖTT & VILT

Meat & Game

 

Pepparstek med konjakssås och pommes frites
Fillet of beef with pepper and a cognac sauce served with french fries
– 325 kronor –

Kalvfilet Anna Lindberg med murkelsås och potatisgratäng
Fillet of veal Anna Lindberg with morel sauce and potato gratin
– 325 kronor –

Renfilé med lingon, portvinssås, och mandelpotatispuré med Västerbottensost
Fillet of reindeer with a port wine sauce and potato purée with Västerbotten cheese
– 375 kronor –

Salvia- och rökt sidfläskspäckad pärlhöna med kastanjer och marsalasås
Guinea-hen stuffed with sage and bacon served with chestnuts and a marsala sauce
-295 kronor-

 

Svenska Klassiker

Swedish Classics

 

Gubbröra med äggula och kavring
Gubbröra (anchovies salad) with egg yolk and sweet brown bread
– 135 kronor –

Gratinerade sniglar
Snails gratiné
– 145 kronor –

****

Köttbullar med gräddsås, rårörda lingon och potatispuré
Meatballs with a cream sauce, lingonberries and potato purée
– 205 kronor –

Wallenbergare med gröna ärtor och skirat smör
Minced fillet of veal served with potato purée, peas and lingonberries
– 220 kronor –

****

Småländsk ostkaka med drottningsylt och grädde
Småländsk ostkaka with blueberry and raspberry jam and cream
– 130 kronor –

Friterad Västerbottenost med hjortronsylt
Deep-fried Västerbotten cheese with cloudberry jam
– 155 kronor –

 

DESSERTER

Desserts

 

Handgjorda svenska delikatessostar
Selection of Swedish handmade cheeses
– 155 kronor –

Dagens sorbet
Sorbet of the day
– 85 kronor –

Äppelkaka med vaniljsås
Apple cake with a vanilla cream
-130 kronor –

Hjortronparfait med mylta
Cloudberry parfait
-135 kronor –

Passionsfruktsparfait med svartvinbärssås
Passionfruit parfait with a black currant sauce
– 110 kronor –

Crème brulée
Crème brulée
-115 kronor –

Cocospannacotta med citrussallad och rostade nötter
Coconut pannacotta with a citrus salad and roasted nuts
– 125 kronor –

Chokladvariation
Selection of chocolate cakes
– 140 kronor –

Gotländsk saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde
Saffron rice pancake with salmberry jam and cream
-120 kronor-

Två små chokladtryfflar
Two small chocolate truffles
– 50 kronor –