FÖRRÄTTER

Starters

Svensk komozzarella, björk, ramlöksbär ovh Læsø salt
Swedish cow mozarella, birch, wild garlic berries and Læsø

– 135 kr

 

Friterade västerbottensostkroketter med lingonsirap
Deep fried croquettes with västerbottens cheese and lingonberry syrup

– 155 kr –

 

Löjrom, gräddfil, potatisbröd och lardo
Bleak roe, sour cream, potato bread and lardo

– 295 kr –

 

Älgcarpaccio, gräddfil, picklad svamp och granskott
Carpaccio of moose, sour cream, pickled mushrooms and spruce

– 195 kr –

 
 

KLASSISKA FÖRRÄTTER

Classic starters

S O S ( smör ost sill )
An assortment of herrings, Baltic herring with cheese

– 165 kr –

 

Toast Skagen med sikrom
Creamy shrimps, horseradish, dill, lemon and Lavaret roe on toast

– 185 kr –

 

Svensk charkbricka
Älg bresaola (Stallarholmen)
Lufttorkad domta gris (Familjen Hansen)
Lufttorkad & alspånsrökt linderödsgris (Halla gård)

Swedish meat tray
Elk bresaola (Stallarholmen)
Cured domta pig (Hansen family)
cured & smoked pig (farm Halla)

– 245 kr –

 
 

VARMRÄTTER

MAIN COURSE

 

Varmrökt lax med skärgårdscréme och dillkokt potatis
Smoked salmon with ar tchipelago cream and dill potatoes

– 295 kr –

 

Halstrad torskrygg, persiljerotspuré, svartrot och blomkålsskum
Seared cod, large rooted parsley, salsify and a cauliflower foam

– 385 kr –

 

Bakad hälleflundra, sandefjordssmörsås och karamelliserad morot
Baked halibut, ”sandefjord” butter sauce and caramelized carrot

– 385 kr –

 

Saltbakad rotselleri med änglaostsås och tallolja
Salt baked celeriac with a whey cheese sauce and pine oil

– 265 kr –

 

Kalvfilé Anna Lindberg, murkelsås och potatisgratäng
Filet of Veal a´la Anna Lindberg, morel sauce and potato gratin

– 365 kr –

 

Renfilé, lingon och humlesky, potatispuré med västerbottensost och karameliserad lök
Fillet of reindeer, gravy of lingonberry and hop, potatoe puré with västerbottens cheese and caramelized onions

– 415 kr –

 

Cognacsflamberad pepparstek med scharlottenlök, bondbönor och potatiskaka
Peppersteak flambé in Cognac with shallot, broad beans and potato cake

– 415 kr –

 
 

EFTERRÄTTER

DESSERT

 

Kalvdans med krusbärssorbet och bovete
Swedish colustrum pancake with gooseberry sorbet and buckwheat

– 185 kr –

 

Karamelliserat äpple, krispig mördeg och calvadoscréme
Caramelized apple, crisp puff pastry and calvados créme

– 155 kr –

 

Rabarberkräm med syrad vispgrädde och kolakrutonger
Rhubarb cream with whipped sour cream and fudge crutons

– 175 kr –

 

Tre sorters hemgjorda tryfflar
Three kinds of home made truffles

– 75 kr –

 

Svensk ostbricka
Wrångebäck (Löfsta gård), Karsjö blå ( Jarse ost), Fröken vit (Jarse ost), Marmelad och fröknäcke

Swedish farm cheeses Wrångebäck ( farm Löfsta), Karsjö blå (cheese Jarse), Fröken vit (cheese Jarse), Marmalade and seed crisp bread

– 185 kr –