A la carte

FÖRRÄTTER

Starters

Röd, gul och polkabetscarpaccio med getostkräm samt honungs- och Champagne vineaigrette
Red, yellow and polka beetroot carpaccio with goat cheese cream served with a honey and Champagne vineaigrette

– 145 kr –

Krämig jordärtkockssoppa med tryffeloststänger
Creamed Jerusalem artichoke soup with cheese and truffle sticks

– 155 kr –

Pilgrimmsmusslor stekt i ankfett med tryffelpicklat äpple, rökt sidfläsk, persiljeskum och jordärtkockspuré
Scallops fried in duckfat with truffle pickled apple, smoked pork, parsley foam and jerusalem artichoce puré

– 210 kr –

Portvinsgravad älgcarpaccio med lingonchutney och syrad grädde
Moose carpaccio marinated in port wine served with lingon berry chutney and sour cream

– 195 kr –

KLASSISKA FÖRRÄTTER

Classic starters

Tre sorters sillar med julsmak
Three kinds of Christmas herrings

– 185 kr –

Toast Skagen med löjrom
Classic Toast Skagen with handpealed shrimps in mayonnaise, horseradish,dill, lemon and bleak roe on toast

– 225 kr –

Löjrom från Kalix med husets smörstekta bröd, gräddfil, rödlök och citron
Bleak roe from Kalix with butter fried toast of the house, sour cream, red onion and lemon

– 310 kr –

 

Husets egen Västerbottenpaj med örtsallad, hängd gräddfil och forellrom
Västerbotten pie of the house with herb sasad, sour cream and trout roe

– 175 kr –

VARMRÄTTER

MAIN COURSE

Lingongravad lax med rosépeppar och apelsin, serveras med kokt potatis
Lingonberry cured  salmon with rose pepper and orange, served with potatoes

– 245 kr –

Pärlemorbakad, rimmad torskfilé på en bädd av spenatoch vitlök samt en smörad hummerconsommé
Peark baked and salt cured filet of cod on a bed of spinach and garlic with a butter creamed lobster consommé

– 395 kr –

Nattbakad grissida med äpple, ingefära och honung, serverad med krämig savoykål, äppelsky och rostad potatis
Pig side baked over night with apple, ginger and honey, served with creamy savoy cabbage, apple gravy and roasted potatoes 

-325 kr-

Helstekt Kalvfilé Anna Lindberg med morötter bakade i brynt smör, murkelsås och potatisgratäng
Filet of Veal a´la Anna Lindberg with browned butter baked carrots, morel cream sauce & potato gratin

– 375 kr –

Renfilé kryddad med sotat lagerbladssalt serverad med örtkräm, smörslungad savoykål, rostad rotselleri, portvinssås och potatiskaka
Fillet of reindeer spiced with blackened laurel leaf salt served with herbal cream, butter tossed savoy cabbage, roasted celeriac, port wine sauce and potatocake 

– 445 kr –

Grillad hängmörad entrecote med ölkaramellkräm, mandelpotatis dillchips, pärllök, savoykål, rödvinssås och friterad potatis
Grilled dry cured entrecôte (rib steak ) with beer caramel cream, almond potato dill crisps, pearl onion, savoy cabbage, red wine sauce and deep fried potato

– 425 kr –

Wallenbergare med skirat smör, gröna ärtor, lingon samt potatispuré
Veal patty á la Wallenberg with clarified butter, green peas, lingonberries and potato purée

– 255 kr –

Fem Små Hus kalvköttbullar serverade med gräddsås, lingon, inlagd gurka och potatispuré
Fem Små Hus Veal meatballs served with cream sauce, lingonberries, picklad cucumber and potato purée

– 230 kr –

Bakad rotselleri med rostad jordärtskocka, rostade rödbetor, pumpakärnor, svamp vinaigrette och jordärtkockspuré
Baked celeriac with roasted Jerusalem artichoce, roasted beets, pumpkin seeds, muchroom vinaigrete and  Jerusalem artichoce purée

– 265 kr –

EFTERRÄTTER

DESSERT

Passionsfruktscheesecake med hallonspegel
Passionfruit cheesecake with raspberry glaze

– 165 kr-

Vit chokladmousse med hjortronmylta och mandelflarn
White chocolate mousse with cloudberrys and almond flake

– 175kr-

Vegansk chokladpannacotta med karamellsmulor, apelsinfilé och apelsinsocker
Vegan chocolate panna cotta with caramel crumble, orange filé and orange sugar

– 180kr-

Vaniljglass med varma hjortron
Vanilla ice cream with varm cloudberries

– 190 kr –

Risgrynsbrulée med citrus
Brulée with rice and citrus

-165 kr –

Sorbet
(Fråga din kypare om dagens smak)

( Ask your waiter for todays flavour )

– 85 kr –

Tre sorters hemgjorda tryfflar
Three kinds of home made tr uffles

– 75 kr –

Svensk ostbricka
Noga utvalda svenska gårdsostar. Serveras med marmelad och fröknäcke
Carefully selected Swedish farm cheeses, served with marmalade and s eed crisp bread
185 kr –