FÖRRÄTTER

Starters

Kalixlöjrom med gräddfil, rödlök, gräslök och smörstekt bröd
Vendace roe from Kalix, with sour cream, red onion, chives and toast
– 265 kronor –

S.O.SSill, Ost och Strömming
Assortment of herring, Baltic herring, cheese
– 155 kronor –

 

Hummersoppa med smördegskulor och riven gotlandstryffel
Lobster soup with puffed pastry and fresh truffles from Gotland
– 195 kronor –

Rödbetstartar med klassiska tillbehör

Beetroot tartar with classic Swedish accompliments

  • – 135 kronor –

Gravad lax med hovmästarsås
Marinated salmon with a sweet mustard sauce
– 175 kronor –

Sniglar “Provencale” med hasselnötssmör, vitlök, örter serveras med vitt bröd 

  • Snails “Provencale” with hazel nuts butter, garlic, herbs and white bread

-180 kronor-

Sikaforstoast dekorerad med Kalixlöjrom
Toast with smoked reindeer and horseradish, decorated with vendace bleak roe from Kalix
-155 kronor-

Svensk älgcarpaccio med saffranscrème, vinkokt purjolök och gurka
Swedish elk carpaccio with saffron cream, leak and cucumber
– 185 kronor-

Litet smörgåsbord:
Löjrom, sill, strömming, gravad lax, Västerbottensost, Sikaforsröra och gravad älg
Vendace roe, herring, Baltic herring, marinated salmon, Västerbotten cheese, smoked reindeer mix and marinated elk
– 315 kronor –

KÖTT & VILT

Meat & Game

 

Klassisk pepparstek med friterad potatis

Beef tenderloin with pepper sauce with deep-fried potatoes
– 425 kronor –

Kalvfilet Anna Lindberg med murkelsås och potatisgratäng
Fillet of veal Anna Lindberg with morel sauce and potato gratin
– 335 kronor –

Renfilet med rökt sidfläsk, portvinssås, och potatispuré med Västerbottensost
Fillet of reindeer with a port wine sauce , bacon and potato purée with Västerbotten cheese
– 410 kronor –

Konfiterat lår och ballotine från svensk gårdskyckling serveras med rotfrukter från Gotland
Ballotine and thigh confit from Swedish farm chicken served with root vegetables from Gotland
-295 kronor-

FISK

Fish

Halstrad fjällröding på norrländskt vis med gräslökssås och kokt potatis
Seared arctic char with a chive sauce and boiled potatoes
– 295 kronor –

Pocherad hälleflundra med stekt mangold, rödlökssallad och brynt smör
Poached halibut with fried chard, red onion salad and browned butter
– 315 kronor –

Smörstekt gösfilet med grönärtspuré och en vitvinssås smaksatt med pepparrot

Butter-fried pike-perch with green pea purée and a white wine sauce with horseradish
– 245 kronor –

 

 

Svenska Klassiker

Swedish Classics

 

Toast Skagen
Shrimp salad with Kalix vendace roe and toast
– 175 kronor –

****

Köttbullar med gräddsås, rårörda lingon och potatispuré
Meatballs with a cream sauce, lingonberries and potato purée
– 205 kronor –

Wallenbergare med gröna ärtor och skirat smör och lingon
Minced fillet of veal served with potato purée, peas and lingonberries
– 220 kronor –

DESSERTER

Desserts

 

Handgjorda svenska delikatessostar
Selection of Swedish handmade cheeses
– 155 kronor –

Dagens sorbet
Sorbet of the day
– 95 kronor –

Äppelkaka med vaniljsås
Apple cake with a vanilla cream
-135 kronor –

Hjortronparfait med mylta
Cloudberry parfait
-145 kronor –

Crème brulée
Crème brulée
-125 kronor –

Raw nöt- och dadelcheesecake med hallonsorbet
Raw nut & dates cheesecake with raspberry sorbet
– 125 kronor –

Två små chokladtryfflar
Two small chocolate truffles
-55 kronor-