FÖRRÄTTER

Starters

Svensk komozzarella, björkolja, ramlökskapris och fleur de sel salt
Swedish cow mozarella with birch oil, wild garlic capers and fleur de sel salt

– 135 kr –

 

Friterade krocketter på 48 månaders Prostinnanost. Serveras med lingonsirap
Deepfried crocketts on 48 month Pr ostinnan cheese. Served with lingonberry syrup

– 155 kr –

 

Köksmästarens sniglar gratinerade med vitlökssmör och hasselnötter
Les escargots du chef gratinated with garlic butter and hazelnut

– 185 kr –

 

Älgcarpaccio med kräm på Västerbottensost, lingon, krutonger, ramslöksbär, björkolja och krasse
Moose carpaccio with a Västerbottens cheese cream, lingonberries, croutons, wild garlic berries, birchoil and cress

– 195 kr –

 
 

KLASSISKA FÖRRÄTTER

Classic starters

S O S ( smör ost sill )
Assortment of pickled herring served with Västerbottens chees and new potato

– 165 kr –

 

Toast Skagen med sikrom
Classic Toast Skagen with handpealed shrimps in mayonnaise, horseradish,dill, lemon and bleak roe on toast

– 185 kr –

 

Löjrom från Bottenviken med husets smörstekta bröd, gräddfil, rödlök och citron
Bleak roe from Bottenviken with butter fried toast of the house, sour cream, red onion and lemon

– 295 kr –

 
 

VARMRÄTTER

MAIN COURSE

 

Varmrökt lax med skärgårdscréme och dillkokt potatis
Smoked salmon with herbal cream and dill p otatoes

– 279 kr –

 

Stekt Hjälmaregös med brynt citronsmör, fänkålskräm, äppelrökt forellrom, sommarprimörer och färskpotatis
Pan-fried pike-perch from Hjälmaren with browned lemon butter, fennel cream, apple smoked trout roe, summer vegetables and new p otatoes

– 385 kr –

 

Spishalstrad halv hummer med sommarsallad, rädisor, lök och dill. Serveras med Nobisdressing med husets smörstekta bröd
Stove seared half lobster with a summer salad, radish, onion and dill. Served with a N obis dressing & butter fried toast of the house

– 325 kr –

 

Kalvfilé Anna Lindberg, murkelsås och potatisgratäng
Filet of Veal a´la Anna Lindberg with morel cream sa uce & potato gratin

– 365 kr –

 

Renfilé med portvinsky på enbär, variation på kål och potatiskaka med rödlöksmarmelad
Fillet of reindeer with port wine sauce on juniper, variation on cabbage and a potato terrine with red onion marmelade

– 415 kr –

 

Hängmörad klubbstek på ben med sommartryf felsky, lökpuré på märgsmör, sauterade baljväxter och potatisgratäng
Dry aged Club Steak on the bone with summer truffle sauce, onion pureé on marrow butter, sauteed legumes and potato gratin

– 495 kr –

 

Wallenbergare med skirat smör, gröna ärtor, lingon samt potatispuré
Veal patty á la Wallenberg with clarified butter, green peas, lingonberries and potato purée

– 255 kr –

 

Fem Små Hus kalvköttbullar serverade med gräddsås, lingon, inlagd gurka och potatispuré
Fem Små Hus Veal meatballs served with cream sauce, lingonberries, picklad cucumber and potato purée

– 220 kr –

 

Sotad spetskål med ostskum på 48 månaders Prostinnanost, sommarprimörer och fänkålskräm
Blackened cabbage with foam on 48 month Pr ostinnan cheese, summer vegetables and fennel cream

– 265 kr –

 
 

EFTERRÄTTER

DESSERT

 

Valrhonachokladmousse med lavendel, bärkompott och mandelflarn
Valrhona chocolate mousse on lavender with wild b erry compote and almond flake s

– 175 kr –

 

Karamelliserat äpple med krispig mördeg och Calvadoskräm
Caramelized apple in cri spy puff pastry and Calvados creame

– 155 kr –

 

Marinerade jordgubbar med mazarinbotten, vaniljglass och lättvispad grädde
Marinated strawberries of the house with mazarin foundation and lightly whipped cream

– 175 kr –

 

Vaniljglass med varma hjortron
Vanilla ice cream with varm cloudberries

– 165 kr –

 

Tre sorters hemgjorda tryfflar
Three kinds of home made tr uffles

– 75 kr –

 

Svensk ostbricka
Noga utvalda svenska gårdsostar. Serveras med marmelad och fröknäcke

SWEDISH FARM CHEESES
Carefully selected Swedish farm cheeses, served with marmalade and s eed crisp bread

– 185 kr –