A la carte

FÖRRÄTTER

Starters

Svensk komozzarella, björkolja, ramlökskapris och fleur de sel salt
Swedish cow mozarella with birch oil, wild garlic capers and fleur de sel salt

– 135 kr –

Friterade krocketter på 48 månaders Prostinnanost. Serveras med lingonsirap
Deepfried crocketts on 48 month Pr ostinnan cheese. Served with lingonberry syrup

– 155 kr –

Köksmästarens sniglar gratinerade med vitlökssmör och hasselnötter
Les escargots du chef gratinated with garlic butter and hazelnut

– 185 kr –

Älgcarpaccio med kräm på Västerbottensost, lingon, krutonger, ramslöksbär, björkolja och krasse
Moose carpaccio with a Västerbottens cheese cream, lingonberries, croutons, wild garlic berries, birchoil and cress

– 195 kr –

KLASSISKA FÖRRÄTTER

Classic starters

S O S ( smör ost sill )
Assortment of pickled herring served with Västerbottens chees and new potato

– 165 kr –

Toast Skagen med sikrom
Classic Toast Skagen with handpealed shrimps in mayonnaise, horseradish,dill, lemon and bleak roe on toast

– 185 kr –

Löjrom från Bottenviken med husets smörstekta bröd, gräddfil, rödlök och citron
Bleak roe from Bottenviken with butter fried toast of the house, sour cream, red onion and lemon

– 295 kr –

VARMRÄTTER

MAIN COURSE

Varmrökt lax med skärgårdscréme och dillkokt potatis
Smoked salmon with herbal cream and dill p otatoes

– 279 kr –

Stekt Hjälmaregös med brynt citronsmör, fänkålskräm, äppelrökt forellrom, sommarprimörer och färskpotatis
Pan-fried pike-perch from Hjälmaren with browned lemon butter, fennel cream, apple smoked trout roe, summer vegetables and new p otatoes

– 385 kr –

Kalvfilé Anna Lindberg, murkelsås och potatisgratäng
Filet of Veal a´la Anna Lindberg with morel cream sauce & potato gratin

– 365 kr –

Renfilé med portvinsky på enbär, variation på kål och potatiskaka med rödlöksmarmelad
Fillet of reindeer with port wine sauce on juniper, variation on cabbage and a potato terrine with red onion marmelade

– 415 kr –

Wallenbergare med skirat smör, gröna ärtor, lingon samt potatispuré
Veal patty á la Wallenberg with clarified butter, green peas, lingonberries and potato purée

– 255 kr –

Fem Små Hus kalvköttbullar serverade med gräddsås, lingon, inlagd gurka och potatispuré
Fem Små Hus Veal meatballs served with cream sauce, lingonberries, picklad cucumber and potato purée

– 220 kr –

Sotad spetskål med ostskum på 48 månaders Prostinnanost, sommarprimörer och fänkålskräm
Blackened cabbage with foam on 48 month Pr ostinnan cheese, summer vegetables and fennel cream

– 265 kr –

EFTERRÄTTER

DESSERT

Valrhonachokladmousse med lavendel, bärkompott och mandelflarn
Valrhona chocolate mousse on lavender with wild b erry compote and almond flake s

– 175 kr –

Karamelliserat äpple med krispig mördeg och Calvadoskräm
Caramelized apple in cri spy puff pastry and Calvados creame

– 155 kr –

Marinerade jordgubbar med mazarinbotten, vaniljglass och lättvispad grädde
Marinated strawberries of the house with mazarin foundation and lightly whipped cream

– 175 kr –

Vaniljglass med varma hjortron
Vanilla ice cream with varm cloudberries

– 165 kr –

Tre sorters hemgjorda tryfflar
Three kinds of home made tr uffles

– 75 kr –

Svensk ostbricka
Noga utvalda svenska gårdsostar. Serveras med marmelad och fröknäckeSWEDISH FARM CHEESES
Carefully selected Swedish farm cheeses, served with marmalade and s eed crisp bread– 185 kr –