KALLSKÄNKEN

Starters

SOS

Löjrom från Kalix (50gr ) med klassiska tillbehör
(gräddfil, rödlök, gräslök, toast)

Bleak roe from Kalix with sour cream, red onion, chives and toast

– 275 kronor –

 

Råbiff serverad med Karl-Johansvampmajonnäs, sherrybakad äggula,
friterad kapris samt rödlök

Beef tartar with Karl-Johan mushroom mayonnaise,
Sherry baked egg yolk, fried capers and red onion

– 175 kronor –

 

Toast Skagen “Fem små hus”

Mix of Swedish shrimps on toast

175 kronor –

 

Portvinsmarinerad Älgcarpaccio

Swedish elk carpaccio marinated in port wine

– 215 kronor –

 

S O S (smör ost och sill)

Assortment of herrings and Baltic herring with västerbotten Cheese

  • – 165 kronor –


Fem smaker, (fråga serveringspersonalen om dagens smaker)

Five flavors, (ask the waiter about todays flavors)

– 315 kronor –


Jordärtskocksoppa med oststång

Jerusalem artichoke soup with cheese stick

– 165 kronor –

KÖKET

From the kitchen

Kalvfilé Anna Lindberg serverad med murkelsås, sherryfräst brysselkål

Fillet of Veal Anna Lindberg with morel sauce and Sherry fried brussel sprouts
– 335 kronor –

Renfilé serverad med rödvinssås smaksatt med rökt oxmärg samt
västerbottenkroketter

Fillet of reindeer with västerbotten croquettes and a red wine sauce
flavored by smoked bone marrow of ox

– 415 kronor –

Confiterat Anklår med rödvinssås, rostad jordärtskocka samt
karamelliserade valnötter

Confit duck leg with red wine sauce, roasted Jerusalem artichoke and
caramelised walnuts

– 285 kronor –

 

Klassisk pepparstek med smörslungade haricot verts och friterad klyftpotatis
Classical pepper steak with butter fried haricot verts and fried potatoes

-395 kronor-

 

Wallenbergare med gröna ärtor, skirat smör samt rårörda lingon

Minced meat of Veal served with green peas, butter and lingonberries

-255 kronor-

 

FISK

Fish

Halstrad rödingfilé serverad med brynt smör och palsternackspuré
Seared Char with browned butter and parsnip puré

-315 kronor-

Brödstekt Gösfilé från Mälaren med kantareller och smörig vitvinssås

Fried Pike-Perch from “Mälaren” with chanterelles and a buttery white wine sauce

-335 kronor-

 

VEGETARISKT

VEGETARIAN

Bakad blomkål med svenska skogssvampar och kastanjer, friterad grönkål
och picklade betor

Baked cauliflower with Swedish forest mushrooms and chestnuts, deep-fried kale and pickled beets

-285 kronor-

 

 

SÖTT & GOTT

SWEET & TASTY

Paj på svenska äpplen med vaniljsås

Swedish apple pie with vanilla sauce

– 145 kronor –

 

Vit chokladmousse med hjortron och karamellflarn

White chocolate mousse with cloudberries and caramel crisp
– 155 kronor –

 

Saffransostkaka med  salmbär

Swedish cheesecake with saffron and European Dewberry´s

– 165 kronor –

 

Mörk chokladtårta med hallonkompott och vispgrädde

Dark chocolate cake with raspberry compote and whipped cream

– 155 kronor –

 

Svenska gårdsostar

Swedish farm cheese

– 155 kronor –

 

Hemgjorda tryfflar

Home made truffles

– 60 kronor –