FÖRRÄTTER

Starters

Vit sparris med krutonger och blomkålsskum
White asparagus with croutons and a cauliflower foam

– 175 kr –

 

Svensk komozzarella, björk, ramlökskapris och fleur de sel salt
Swedish cow mozzarella, birch, wild garlic capers and fleur de sel salt

– 135 kr –

 

Regnbågslameller, gurka, brynt smör och dill
Rainbow trout, cucumber, browned butter and dill

– 155 kr –

 

Halstrad Makrill, rågflarn, böckling créme
Seared Mackerel, rye bread, smoked Baltic herring créme

– 135 kr –

 

Löjrom, gräddfil, potatisbröd och lardo
Bleak roe, sour cream, potato bread and lardo

– 295 kr –

 

Toast Skagen med sikrom
Creamy shrimps, horseradish, dill, lemon and roe on toast

– 185 kr –

 

S O S ( smör ost sill )
An assortment of herrings, Baltic herring with cheese

– 165 kr –

 

Sotad rentartar, rökt färskost och naturlig rotselleri
Blackened tartar of reindeer, cottage cheese and celeriak

– 195 kr –

 

Svensk charkbricka
Älg bresaola (Stallarholmen)
Lufttorkad domta gris (Familjen Hansen)
Lufttorkad & alspånsrökt linderödsgris (Halla gård)

Swedish meat tray
Elk bresaola (Stallarholmen)
Cured domta pig (Hansen family)
cured & smoked pig ( farm Halla)

– 245 kr –

 
 

VARMRÄTTER

MAIN COURSE

 

Varmrökt lax med skärgårdscréme och dillkokt potatis
Smoked salmon with a mayonnaise sauce and dill potatoes

– 295 kr –

 

Halstrad torskrygg, persiljerotspuré, svartrot och blomkålsskum
Seared Cod, large rooted parsley, salsify and a cauliflower foam

– 365 kr –

 

Rostad majskyckling, humlebuljong och spritärtor
Roasted corn chicken, hops broth and peas

– 345 kr –

 

Svensk flankstek från Hälsingestintan, pepparrotssmör, äpple/senapssky och friterad nypotatis med örtsalt
(Delas på minst 2)

Swedish Flank, horseradish butter, apple/ mustard gravy
and fried fresh potatoes with herb salt
(To share minimum 2 p)

– 395 kr/pp –

 

Kalvfilé Anna Lindberg, murkelsås och potatisgratäng
Filet of Veal Anna Lindberg, morel sauce & potato gratin

– 365 kr –

 

Renfilé, lingonsky, Västerbottenpuré och stekt kål
Fillet of reindeer, gravy with lingonberries, potato pure with Västerbotten cheese and fried cale

– 415 kr –

 

Köttbullar med gräddsås, lingon, gurka och potatispuré
Meatballs with cream sauce, lingonberries, cucumber and potato puré

– 220 kr –

 

Saltbakad rotselleri med änglaostsås och tallolja
Salt baked celeriac with a whey cheese sauce and pine oil

– 265 kr –

 
 

EFTERRÄTTER

DESSERT

 

Kalvdans med krusbärssorbet och bovete
Swedish colustrum pancake with gooseberry sorbet and buckwheat

– 185 kr –

 

Plommontartlette med vaniljglass och karamelliserade hasselnötter
Tartlet of plum with vanilla ice cream and carameli sed hazelnuts

– 155 kr –

 

Fattiga riddare med mandel och syrad grädde
French toast with almond and soured cream

– 175 kr –

 

Tre sorters hemgjorda tryfflar
Three kinds of home made truffles

– 75 kr –

 

Svensk ostbricka
Wrångebäck (Löfsta gård), Karsjö blå ( Jarse ost), Fröken vit (Jarse ost), Marmelad och fröknäcke

Swedish farm cheeses Wrångebäck ( farm Löfsta), Karsjö blå (cheese Jarse), Fröken vit (cheese Jarse), Marmalade and seed crisp bread

– 185 kr –